Harstena

Harstena är en av de populäraste öarna i Östergötlands skärgård. Ön är känd för sin fina skärgårdsmiljö och för den säljakt som bedrevs här förr i tiden. På ön finns många olika saker att göra, förutom att bada och fiska kan man besöka det lilla muséet som visar hur livet i skärgården var innan dagens moderna tider.

Det finns också ett rökeri där man kan köpa rökt fisk som just fiskats runt udden. Öns bageri ligger i byn och har nybakade frallor och bullar hela sommaren. Varför inte passa på att köpa med en Harstenalimpa hem till fastlandet!

https://www.harstena.se

Häradsskärs fyrplats

Längst ut i det Östgötska havsbandet ligger ön Häradsskär. Ön har varit en välkänd fiskeplats sedan början av medeltiden. Landskapet är flackt och består av två skär som är förbundna av en spång. Under flera århundraden har människor levt och arbetat här, alltid lika beroende av vädrets makter.

https://haradskarsfyrplats.se

Östgötaleden (vandringsled)

I Gryt finns många fina strövområden. Östgötaleden sträcker sig från Fyrudden längs hela strandkanten mot Ekön. En sträcka på ett par kilometer, med många fina vyer. Utmed stigen finns ett utkikstorn och en grillplats.

https://www.ostgotaleden.se/sv/

FYRUDDENS Taxibåtar

Upptäck Gryts skärgård.
Du bestämmer målet.
Vi tar dig dit!

https://fyruddenstaxibatar.se

Skärgårdskompaniet

Nu kör vi vår klassiska skärgårdsbåt ”M/S Ellen af Harstena”, som trafikerar Gröna linjen mellan Fyrudden och Harstena, på fossilfritt bränsle!

https://www.skargardskompaniet.se

Kärlekens Trädgård

Välkommen att besöka Kärlekens Trädgård i Lilla Vik i Gryt. Trädgården är belägen vid havet och du kan ta dig hit både med bil och båt.

Här finns tusentals rosor av drygt 450 arter samt hundratals rhododendron. Du kan även njuta av
dofterna från ett stort antal magnolior, perenner och sommarblommor.

I trädgården finns också skulpturer i naturlig storlek av Karola Messner. Konstnärinnan visar även oljemålningar, teckningar samt skulpturer i trä och brons. Ta med fikakorgen och njut av konst, historiens vingslag och underbar växtlighet.

http://www.lilla-vik.se

Ostkusten Kajak

Välkommen ut till oss på Ostkustenkajak och paddla havskajak i Sveriges finaste områden i Gryts och Tjust skärgård, med orörda öar och ytterskärgården runt udden.

Vi har kajakcenter på Eköns naturreservat vid Kustcamp Ekön. Passa på att paddla från Ekön och ta en Pizza eller fika på Fyrudden.

https://www.ostkustenkajak.se

GRYTS HANDELSTRÄDGÅRD

Vi är en modern trädgård med bohemisk känsla som samlar egenodlade grönsaker och blommor med egenimporterad inredning från olika delar av världen.

Här kan man njuta av medelhavskänsla från mars och framåt.

https://www.grytshandelstradgard.se

WALDEMARSVIKS GOLFBANA

Härlig skogs och parkbana i Gryts Skärgård!

https://www.waldemarsviksgolf.se

GRYTS PADEL

Gryts padel erbjuder matcher dygnet runt alla dagar i veckan på vår helt nya padelbana.

https://www.matchi.se/facilities/grytspadel