Om Oss

”I horisonten ser du segel i slör, kanoter vid vattenbrynet, du har havet runt hörnet”

Vi brinner för att utveckla detta fantastiska nav Fyrudden som ligger på fastlandet men ändå mitt i farleden,  och vi vill skapa en destination och mötesplats för såväl sjöfarare, ortsbor som turister!

Vi har sedan vi köpte anläggningen förra året haft vår vision att skapa en mötesplats och arbetat för att utöka vårt utbud så att alla har något att njuta av. Till Fyrudden skall man absolut åka för att njuta av god mat och dryck men även av att bara gå och strosa runt och njuta av gemenskapen, folkvimlet och såklart den fantastiska känslan som Gryts Skärgård skänker! Tänk – både inner och ytterskärgård på samma plats! säger Anna Biörsmark som tillsammans med Krister Eriksson äger Fyrudden och driver det tillsammans med köksmästare Martin Jardelin.

HITTA OSS & KONTAKT

Du når oss lättast på mail till info@fyrudden.se, men kan även försöka ringa med brådskande ärenden på 0123-402 10.

Fyrudden ligger 20 km från Valdemarsvik med en fantastisk utsikt över havet.

Vår address är Fyrudden, 615 96, Gryt, Sverige

… och till sommaren blir det än fler nyheter!

Redan till påsk kommer Skeppsfourneringen att öppna några meter från kajkanten och det ges även möjlighet att hyra båt och SUP via fourneringens försorg. Kajen är det klassiska promenadstråket och nu kommer den att fyllas med mer liv och rörelse! Här finns sedan tidigare pizzeria, café, glassbar, bensinmack, rumsuthyrning, en bodega, två butiker och nu alltså även en skeppsfournering. I byggnaden ryms också en åretruntöppen à la carte-restaurang med uteservering och en välsorterad livsmedelsbutik.

Välkomna till gemenskapen och Fyrudden – här finns alltid något för någon!