Restaurang Fyrudden

ÖPPETTIDER

DAGENS LUNCH
Må-Fr: 12-13.30
129:-

À LA CARTE 
Fr: 17-21  
Lö: 12-21
Sö: 12-16

KRISTI HIMMELSFÄRD
To: 12-21
Fr: 12-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16

PINGSTHELGEN
6:e juni: 12-21
7:e juni: 12-21
8;e juni: 12-16

Välkomna att nå oss på 0123-40210 eller info@fyrudden.se

Restaurang med panoramafönster och sin absoluta närhet till gästhamnens bryggor och uteservering ger er fina valmöjligheter att avnjuta skärgårdens läckerheter oavsett väder och vind.
Kökschefen och hans crew erbjuder en säsongsanpassad meny med fokus på lokala råvaror.
VARMT VÄLKOMNA till oss året runt!

Anna, Krister, Martin med personal

Boka bord på 0123-40210
Mail: info@fyrudden.se

 

ÖPPETTIDER

DAGENS LUNCH
Må-Fr: 12-13.30
129:-

À LA CARTE 
Fr: 17-21  
Lö: 12-21
Sö: 12-16

KRISTI HIMMELSFÄRD
To: 12-21
Fr: 12-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16

PINGSTHELGEN
6:e juni: 12-21
7:e juni: 12-21
8;e juni: 12-16

Välkomna att nå oss på 0123-40210 eller info@fyrudden.se

Vi anordnar minnesstunder, födelsedagar, bröllopsfester och  mycket mycket mer! Är ni en större grupp som önskar boka middag så öppnar vi såklart upp för er ! 
Kontakta oss på 0123-40210 eller mail info@fyrudden.se

VARMT VÄLKOMNA till oss året runt!

LUNCHMENY 
Må-Fr kl. 12.00-13.30

Förutom vår rikliga salladsbuffé med varierande grönsaker, goda såser och härligt nygräddat bröd serveras:

LUNCHMENY v.21

Må: Nötfärsjärpar med rostad potatis och pepparsås
Ti:  Kycklingklubbfilé med röd currysås och grönsaksris
On: Havets Wallenbergare med potatispuré, skirat smör och gröna ärtor
To: Rostbiff med ljummen potatissallad och kapriskräm
Fr: Fläskfilé med dragonsås, klyftpotatis och säsongens primörer

À LA CARTE MENY 

FÖRRÄTT
Fyruddens Pelle Janzon med svensk oxfilé på en toast toppat med Kalix löjrom, picklad silverlök, gräslök och äggula (G,M)  
245:-

Fyrudden skaldjursröra på hembakat bröd toppad med forellrom och citronkräm  (G, Ä)
145:-

Plockbricka: Ricottakräm med honung/rostadvitlök, Chorizo,  Små paprikor, Friterad jordärtskocka, Stekarn, Chirachamajo samt surdegsbröd (L)
175:-

Kallrökt hälleflundra serverad med grön sparris , citronhollandaise & forellrom(Ä)
155:- 

 

VARMRÄTT
Liten hälleflundra serverad med gräslökspotatis, säsongens primörer och citron- och limebladssås toppat med parmesancrumble  (M,Ä)   
245:-

Pluma på svensk gris serverad med krämig gnocchi smaksatt med citron och serverad med honungsrostade morötter (G,L)
199:-

Entrecôte serverad med Madeirasky, Chèvre och vitlökssmör, pommes frites och broccolisparris (M)  
355:- 

Fyruddens smashburgare från Bjursund med ost, silverlök, chorizocrumble och dirty fries ( chili, salladslök, aioli & cheddarost)  (G,L,Ä) 
Enkel 220:-  Dubbel 265:-

Ugnsrostad spetskål kryddad med ingefäravinägrett, stekarn ost samt en pumpakräm (M) 
249:-


DESSERT
Jordgubbsskum smaksatt med apelsin och cointreau serverad med vaniljglass och toppat med kaksmulor  (G L) 
109:-
 

Crème brulee med färska bär (L,Ä)
114:- 
 
Choklad tryffel (L)
35:-  

 

BARNMAT
Pannkakor (G,L,Ä)
85:-
Barnburgare från Bjursund (G,Ä)
95:-

 

*************************************

L=  Lactos
G= Gluten
Ä= Ägg
M= Mjölkprotein

Entrecote ursprung sverige
Kalventrecote ursprung nederländerna
Pluma ursprung sverige
Ryggbiff ursprung Sverige
Hamburgare ursprung Sverige

 

 

 

MORS DAG FIRANDE

Välkomna till oss och fira kära Mor på hennes dag med god mat och dryck och strålande utsikt i vår vackra matsal!

MORS DAG MENY
Förrätt + Varmrätt   459:- pp
Förrätt+ Varmrätt+ Dessert  575:-  pp

FÖRRÄTT
Fyruddens Räkcocktail med marinerade Vannameiräkor, krutonger, avokado & granatäpple toppat med en dressing på chili, lime & ingefära
eller
Ugnsrostad gulbeta serverad med ostkräm gjord på gammelknas och toppat med friterad grönkål

VARMRÄTT
Kalventrecôte serverad med madeirasky, tryffelsmör, säsongens primörer och potatisterrin smaksatt med trattkantarell & rostad vitlök
eller
Halstrad svensk forell serverad med citronsåsskum, gräslökspotatispuré, säsongens primör & toppat med forellrom & skocka chips
eller
Smörbakade palsternacka med smulad chévreost, Gotlandslinser, rostade pumpakärnor & toppat med honungvinägrett

DESSERT
Vit chokladmousse serverad med mangocoli, färska bär samt rostad vit chokladcrumble

Pizzeria

KRISTI HIMMESFÄRDHELGEN öppnar vi åter upp vår omtyckta PIZZERIA och i år med många nyheter!

ÖPPETTIDER:
Fr:   17-20
Lö:  12-20
Sö:  12-16 

****************************************************************

Vår pizzeria har verkligen blivit en succé och vi är så glada över att kunna erbjuda goda pizzor i en härlig miljö – med Havet runt Hörnet!

NYHETER 2025
Kom och prova sommarens nyhet LAZY KEBAB!

Pizzerian har 25 platser inomhus och på vår ute terrass under tak finns ytterligare 35 platser.

Såklart går allt att få även som TAKE AWAY.

Beställs på pizzamobilen: 0709904330

Kristi Himmelsfärd öppnar vi upp vår omtyckta pizzeria med härligt häng och roliga nyheter till sommaren 2025!

Mail: info@fyrudden.se

 

1. MARGHERITA    
FU:s tomatsås, Ost

2. CAPPRICCIOSA   
FU:s tomatsås, Ost, Skinka, Champinjoner

3. PPR   
FU:s tomatsås, Ost, Prosciutto, Parmesan, Ruccola

4. BOSCAIOLA   
FU:s tomatsås, Champinjonkräm, Soltorkade tomater, och vitlöksmarinerad Portabello

5. KEBABPIZZA    
FU:s tomatsås, Ost, Vildsvinskebab, Fyruddens sås med vitlök,chili och ruccola

6. CALDO E DOLCE   
FU:s tomatsås, bacon, ananas, jalapeño och ost

7. FYRUDDENS FINA   
Vit pizza med Ost, Smetana, Forellrom, Rödlök, Dill

8. FYRUDDENS BIANCO 
Vit pizza med Marinerad Scampi och toppad med dill och chiliolja

Glutenfri pizza går att få. Pris: 40:- extra

Pizzasallad Take away 5:-

———-

Alla pizzor grundas med Fyruddens hemmalagade tomatsås + mozarella och cheddar – (dock ej FYRUDDENS FINA).

Alla pizzor går att få med glutenfri botten mot ett tillägg på 40:-

Varmt Välkomna!

FONDUE i PIZZERIAN blev en succé.

VÄLKOMNA ATT BOKA EVENT med FONDUE  som tema!
( min 20 personer)
Ring oss så berättar vi mer!

Välkommen till en härlig festkväll där borden ”brinner” och gästen blir kocken!
Kring fondue-grytan samlas man, samtalar, skrattar och äter!

Vi kommer att servera kött och ostfondue – du väljer!
Till detta serveras en liten förrättstallrik med cornichons, syltlök, korv och ost samt Martins hemlagade såser och surdegsbröd.

389:- pp  ( minimum 2 p  /  fondue)

VÄLKOMNA TILL OSS!

Anna, Krister och Martin med personal
Bokas på 0123-40210 eller på info@fyrudden.se

Glasscafé

NU HÅLLER VI ÖPPET
Lö: 11-17
Sö: 11-16

MÅNGA NYHETER – KOM OCH NJUT GLASS I STORA LASS HOS OSS!

 

 

Bebbens Bodega

After beach, after boat, after work, after waterski, after whatever…

På kajkanten hänger vi på Bebbens Bodega – njuter av drinkar, lite snacks, ett trevligt sällskapsspel och sommarmusik!
Läs mer om underhållningen under fliken EVENT!

 

 

 

Andra arrangemang

Vi ordnar middagar och fester för både små (min. 15 personer) och stora sällskap för bröllop, släktmiddagar, konferenser och olika specialarrangemang. Vår kunniga och engagerade personal ger dig alltid god service och vi diskuterar gärna val av meny, dukning, etc. tillsammans med er.

För mer information kontakta oss på restaurang@fyrudden.se

Varmt välkomna!

Anna, Krister & Martin