Restaurang Fyrudden
ÖPPETTIDER
DAGENS LUNCH
Må-Fr: 12-13.30
129:-
À LA CARTE
Fr: 17-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16
KRISTI HIMMELSFÄRD
To: 12-21
Fr: 12-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16
PINGSTHELGEN
6:e juni: 12-21
7:e juni: 12-21
8;e juni: 12-16
Välkomna att nå oss på 0123-40210 eller info@fyrudden.se
Restaurang med panoramafönster och sin absoluta närhet till gästhamnens bryggor och uteservering ger er fina valmöjligheter att avnjuta skärgårdens läckerheter oavsett väder och vind.
Kökschefen och hans crew erbjuder en säsongsanpassad meny med fokus på lokala råvaror.
VARMT VÄLKOMNA till oss året runt!
Anna, Krister, Martin med personal
Boka bord på 0123-40210
Mail: info@fyrudden.se
ÖPPETTIDER
DAGENS LUNCH
Må-Fr: 12-13.30
129:-
À LA CARTE
Fr: 17-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16
KRISTI HIMMELSFÄRD
To: 12-21
Fr: 12-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16
PINGSTHELGEN
6:e juni: 12-21
7:e juni: 12-21
8;e juni: 12-16
Välkomna att nå oss på 0123-40210 eller info@fyrudden.se
Vi anordnar minnesstunder, födelsedagar, bröllopsfester och mycket mycket mer! Är ni en större grupp som önskar boka middag så öppnar vi såklart upp för er !
Kontakta oss på 0123-40210 eller mail info@fyrudden.se
VARMT VÄLKOMNA till oss året runt!
LUNCHMENY
Må-Fr kl. 12.00-13.30
Förutom vår rikliga salladsbuffé med varierande grönsaker, goda såser och härligt nygräddat bröd serveras:
LUNCHMENY v.21
Må: Nötfärsjärpar med rostad potatis och pepparsås
Ti: Kycklingklubbfilé med röd currysås och grönsaksris
On: Havets Wallenbergare med potatispuré, skirat smör och gröna ärtor
To: Rostbiff med ljummen potatissallad och kapriskräm
Fr: Fläskfilé med dragonsås, klyftpotatis och säsongens primörer
À LA CARTE MENY
FÖRRÄTT
Fyruddens Pelle Janzon med svensk oxfilé på en toast toppat med Kalix löjrom, picklad silverlök, gräslök och äggula (G,M)
245:-
Fyrudden skaldjursröra på hembakat bröd toppad med forellrom och citronkräm (G, Ä)
145:-
Plockbricka: Ricottakräm med honung/rostadvitlök, Chorizo, Små paprikor, Friterad jordärtskocka, Stekarn, Chirachamajo samt surdegsbröd (L)
175:-
Kallrökt hälleflundra serverad med grön sparris , citronhollandaise & forellrom(Ä)
155:-
VARMRÄTT
Liten hälleflundra serverad med gräslökspotatis, säsongens primörer och citron- och limebladssås toppat med parmesancrumble (M,Ä)
245:-
Pluma på svensk gris serverad med krämig gnocchi smaksatt med citron och serverad med honungsrostade morötter (G,L)
199:-
Entrecôte serverad med Madeirasky, Chèvre och vitlökssmör, pommes frites och broccolisparris (M)
355:-
Fyruddens smashburgare från Bjursund med ost, silverlök, chorizocrumble och dirty fries ( chili, salladslök, aioli & cheddarost) (G,L,Ä)
Enkel 220:- Dubbel 265:-
Ugnsrostad spetskål kryddad med ingefäravinägrett, stekarn ost samt en pumpakräm (M)
249:-
DESSERT
Jordgubbsskum smaksatt med apelsin och cointreau serverad med vaniljglass och toppat med kaksmulor (G L)
109:-
Crème brulee med färska bär (L,Ä)
114:-
Choklad tryffel (L)
35:-
BARNMAT
Pannkakor (G,L,Ä)
85:-
Barnburgare från Bjursund (G,Ä)
95:-
*************************************
L= Lactos
G= Gluten
Ä= Ägg
M= Mjölkprotein
Entrecote ursprung sverige
Kalventrecote ursprung nederländerna
Pluma ursprung sverige
Ryggbiff ursprung Sverige
Hamburgare ursprung Sverige
MORS DAG FIRANDE
Välkomna till oss och fira kära Mor på hennes dag med god mat och dryck och strålande utsikt i vår vackra matsal!
MORS DAG MENY
Förrätt + Varmrätt 459:- pp
Förrätt+ Varmrätt+ Dessert 575:- pp
FÖRRÄTT
Fyruddens Räkcocktail med marinerade Vannameiräkor, krutonger, avokado & granatäpple toppat med en dressing på chili, lime & ingefära
eller
Ugnsrostad gulbeta serverad med ostkräm gjord på gammelknas och toppat med friterad grönkål
VARMRÄTT
Kalventrecôte serverad med madeirasky, tryffelsmör, säsongens primörer och potatisterrin smaksatt med trattkantarell & rostad vitlök
eller
Halstrad svensk forell serverad med citronsåsskum, gräslökspotatispuré, säsongens primör & toppat med forellrom & skocka chips
eller
Smörbakade palsternacka med smulad chévreost, Gotlandslinser, rostade pumpakärnor & toppat med honungvinägrett
DESSERT
Vit chokladmousse serverad med mangocoli, färska bär samt rostad vit chokladcrumble


