Restaurang Fyrudden
ÖPPETTIDER RESTAURANGEN
ÖPPET DAGLIGEN kl. 12-22 ( köket stänger kl.21)
Välkomna att nå oss på 0123-40210 eller info@fyrudden.se
Restaurang med panoramafönster och sin absoluta närhet till gästhamnens bryggor och uteservering ger er fina valmöjligheter att avnjuta skärgårdens läckerheter oavsett väder och vind.
Kökschefen och hans crew erbjuder en säsongsanpassad meny med fokus på lokala råvaror.
VARMT VÄLKOMNA till oss året runt!
Anna, Krister, Martin med personal
Boka bord på 0123-40210
Mail: info@fyrudden.se
ÖPPETTIDER
ÖPPET DAGLIGEN kl. 12-22 ( köket stänger 21)
Välkomna att nå oss på 0123-40210 eller info@fyrudden.se
Vi anordnar minnesstunder, födelsedagar, bröllopsfester och mycket mycket mer! Är ni en större grupp som önskar boka middag så öppnar vi såklart upp för er !
Kontakta oss på 0123-40210 eller mail info@fyrudden.se
VARMT VÄLKOMNA till oss året runt!
À LA CARTE MENY
FÖRRÄTT
Fyruddens Skärgårdsbricka
Varmrökt laxnuggets, rökta räkor, citrussill, klargravad sill, gubbröra, skaldjursröra, ost, bröd (mörkt & knäcke ) potatis, gräddfil, gräslök (M,Ä,G,L)
299:- (en bricka för 2 personer)
Fyruddens skaldjursröra på hembakat bröd toppad med forellrom och citronkräm (G, M, Ä)
145:-
Ceviche med tonfisk, mango, gurka, chili. Allt toppat med sjögräsnudlar, koriander lime och soya. (G)
135:-
Fyruddens Pelle Janzon på svensk oxfilé med Kalix löjrom, picklad silverlök, gräslök, äggula allt lagt på en smörstekt toast (G,M,Ä)
245:-
Torpedo Prawns med stekt citron och aioli (G)
135:-
Steam buns med halstrad fläsksida, teriyakisås med kimchi, sallad, och allt toppat med koriander & salladslök (G,Ä,soya,fisk)
95:- st
VARMRÄTT
Raggmunk med fläsk och rårörda lingon (G,M,Ä)
169:-
Moules Frites serverad med citronalioli och pommes frites (M,Ä)
Halv 165:- Hel: 255:-
Ceasarsallad serverad med Torpedo prawns (G,M.Ä,F)
Halv 215:- Hel 265:-
Halstrad svensk forell serverad med örtpotatispuré, dillsås, säsongens primörer och toppad med knaperstekt portabello (M,svamp)
258:-
Fyruddens schnitzelrack serverad med kålsallad pommes frites och gurkyoghurt med dill ( G,Ä, L )
255:-
Pluma på svensk gris serverad med krämig gnocchi smaksatt med citron och serverad med honungsrostade morötter (G,L)
199:-
Ryggbiff serverad med rödvinssås, vitlökssmör, semitomat, friterad ruccola och pommes frites (M)
355:-
Fyruddens smashburgare från Bjursund med ost, silverlök, chorizocrumble och dirty fries (chili, salladslök, aioli & cheddarost) (G,L,Ä,M)
Enkel 220:- Dubbel 265:-
Ugnsrostad spetskål med rostad rotselleripuré, örtmarinerad gulbeta och pumpafrön toppat med citronilja
225:-
DESSERT
Jordgubbsskum smaksatt med apelsin & cointreau serverad med vaniljglass & toppat med kaksmulor (G,L,Ä)
109:-
Fyrudden Crème brulee (L,Ä)
119:-
Rabarbercheesecake med digestivekex, halloncolí och toppat med färska bär (G,M, Ä)
114:-
Choklad tryffel med bär (L)
35:-
En kula glass med färska bär (L)
Affogato (L)
BARNMAT
Falukorvslider med pommes frites (G)
95:-
Pannkakor (G,L,Ä)
85:-
Barnburgare från Bjursund (G,M,Ä)
95:-
*************************************
L= Lactos
G= Gluten
Ä= Ägg
M= Mjölkprotein
Entrecote ursprung sverige
Kalventrecote ursprung nederländerna
Pluma ursprung sverige
Ryggbiff ursprung Sverige
Hamburgare ursprung Sverige
MORS DAG FIRANDE
Välkomna till oss och fira kära Mor på hennes dag med god mat och dryck och strålande utsikt i vår vackra matsal!
MORS DAG MENY
Förrätt + Varmrätt 459:- pp
Förrätt+ Varmrätt+ Dessert 575:- pp
FÖRRÄTT
Fyruddens Räkcocktail med marinerade Vannameiräkor, krutonger, avokado & granatäpple toppat med en dressing på chili, lime & ingefära
eller
Ugnsrostad gulbeta serverad med ostkräm gjord på gammelknas och toppat med friterad grönkål
VARMRÄTT
Kalventrecôte serverad med madeirasky, tryffelsmör, säsongens primörer och potatisterrin smaksatt med trattkantarell & rostad vitlök
eller
Halstrad svensk forell serverad med citronsåsskum, gräslökspotatispuré, säsongens primör & toppat med forellrom & skocka chips
eller
Smörbakade palsternacka med smulad chévreost, Gotlandslinser, rostade pumpakärnor & toppat med honungvinägrett
DESSERT
Vit chokladmousse serverad med mangocoli, färska bär samt rostad vit chokladcrumble


