Restaurang Fyrudden
KRISTIHIMMELSFÄRDSHELGEN händer det massor med saker – bland annat Loppis och Mors Dag firande! Läs mer under fliken EVENT!
Vår vackra ljusa restaurang med panoramafönster och sin absoluta närhet till gästhamnens bryggor och uteservering ger er fina valmöjligheter att avnjuta skärgårdens läckerheter oavsett väder och vind.
Kökschefen och hans crew erbjuder en säsongsanpassad meny med fokus på lokala råvaror.
Såklart går även allt att få som Take away!
Anna, Krister, Martin med personal
Boka bord på 0123-40210
31 mars – 12 jun
To: 12-14 Lunchmeny ( To 12 april STÄNGT pga av Brandutbildning)
Fr: 12-14 Lunchmeny
17-21 À la carte
Lö: 12-21 À la carte
Sö: 12-16 À la carte
12 jun – 14 aug
Öppet dagligen 12-21 À la carte
EXTRAÖPPET
Kristi Himmelsfärdshelgen
To: 12-21
Fr: 12-21
Lö: 12-21
Sö: 12-16
6:e juni helgen
Fr: 17-21
Lö: 12-21
Sö: 12-21
Må: 12-16 Trubadur Jerry Rolf spelar i restaurangen!
Midsommarhelgen
Midsommarafton: Stängt
DAGENS LUNCH kl. 12-14
Torsdagar och fredagar kl 12-14 serverar vi
DAGENS LUNCH, salladsbuffé och måltidsdryck 120:-
19/5 Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
20/5 Kycklinglårfilé med rostade rotfrukter serverad med dragonsås
Övrig tid serveras À la carte.
Hela vår meny går att beställa som TAKE AWAY!
Välkomna!
À LA CARTE
FÖRRÄTT
Getostgratinerade gulbetor från Östgötaslätten serverade med ruccola och pumpakärnor 125:-
Fyruddens skaldjursröra med citronkräm och sallad 128:-
Bruschetta med auberginekrämserverade, cocktailtomater och basilika 119:-
Plocktallrik med charkuterier, ost, rödlöksmarmelad, rökta musslor, friterad kronärtskocka och marinerade oliver 169:-
VARMRÄTT
Röding serverad med färskpotatis, vitvinssås, färska grönsaker och jordärtskockschips 225:-
Sparrisrisotto serverade med gratinerad portabello toppad med parmesan 229:-
Oxfilé med potatisterrin, rödvinssås och cruditésallad på morot och fänkål 399:-
Martins sliders (hamburgare) 95:-
Pommes frites 25:-
Vegetariskt
Vegetarisk gryta med färskpotatis, rostade linser, lökringar, picklad romanesco/ blomkål serverad med vegansk aioli 225:-
DESSERT
Fyruddens specialare! Färskost och lime serverad på en botten av digestivekex och dulce leche, toppad med maränger och färska bär. MUMS! 89:-
Sundae serverad med ljummen hjortronsylt och kaksmulor 99:-
Martins Chokladtryffel 35:-
BARNMENY
Hamburgare med pommes frites 89:-
Köttbullar, gräddsås och potatis 75:-
Pannkakor, grädde och sylt 75:-
Bord bokas via telefon på 0123-40210
Varmt Välkomna!
MORS DAG MENY
FÖRRÄTT
Gravad röding med picklad gulbeta, blomkålspurée, blomkålsträd och friterad grönkål
HUVUDRÄTT
Ballotine på majskyckling med potatisterrin smaksatt med rostad vitlök och örter som serveras med rödvinssås och säsongens primörer
ELLER
Torskrygg serverad med mandelpotatispurée, krämig räksås toppad med räkor , säsongens primörer och kronärtskockschips
DESSERT
Citronmousse med hallonkräm, toppat med kaksmulor, färska bär och jordgubbssorbet
2-rätters: 359:- pp
3-rätters. 459:- pp