Restaurang Fyrudden
NU ÖPPNAR VI – SKA BLI UNDERBART ATT SES!
Vår vackra ljusa restaurang med panoramafönster och sin absoluta närhet till gästhamnens bryggor och uteservering ger er fina valmöjligheter att avnjuta skärgårdens läckerheter oavsett väder och vind.
Kökschefen och hans crew erbjuder en säsongsanpassad meny med fokus på lokala råvaror.
Såklart går även allt att få som Take away!
VARMT VÄLKOMNA!
Anna, Krister, Martin med personal
Boka bord på 0123-40210
Mail: info@fyrudden.se
Vecka 20
LUNCHÖPPET Må-Fr kl. 12.00-13.30
Salladsbuffé och Dagens lunch
Á LA CARTE RESTAURANGEN
Fredag: 17-21 ( köket stänger 20)
Lördag: 12-20 ( köket stänger 20)
Söndag:12-16 ( köket stänger 15.30)
**************************************************
LUNCHÖPPET Må-Fr kl. 12.00-13.30
Salladsbuffé och Dagens lunch
MIDSOMMARHELGEN
Midsommarafton: STÄNGT
Midsommardagen: 12-21
À LA CARTE MENY
FÖRRÄTT
Fyruddens skaldjursröra med citronkräm toppad med forellrom 139:-
Egenrökt abborre med grön sparris, jordärtskockachips, gräslökskräm med inslag av färskost 139:-
Plockbricka med inlagd paprika, ölkorv, gammelknas, och friterade kronärtskocka 149:-
Fyruddens moules frites med citron aioli. Halv 155:- Hel 215:-
VARMRÄTTER
Fyruddens smashburger med syrad rotmix och dirty fries. 225:-
Dubbel smashburgare tillägg 40:-
Fyruddens vegetariska burgare med tryffelmajonnäs, picklad silverlök, BBQ-sås och cheddarost 225:-
Fyruddens moules frites med citron aioli Halv 155:- Hel 215:-
Röding med duchesspotatis med skaldjursås och säsongens primörer 225:-
Bakad spetskål med friterad mungböna, blåmögel (storablå brostorp ) och rödbetskräm 249:-
Fyruddens snitselrack serverad med kålsallad och dill- och gurk-yoghurt
Entrecôte serverad med vitlöksmarinerade champinjoner, haricots verts, pommes frites och chilibearnaise 329:-
DESSERT
Vaniljpannacotta med chokladmousse och bärkompott 109:-
Äppelkompott med kaksmulor och vaniljkräm 104:-
Choklad tryffel 35:-
BARNMAT
Pannkakor 85:-
Barnburgare från Bjursund 85:-
Marängsviss 79:-
LUNCHMENY
Vardagar serverar vi dagens lunch med salladsbuffé kl. 12.00-13.30
PRIS: 129:- pp
V.21
Må: Kycklinglårfilé med röd currysås, ris samt wokade grönsaker
Ti: Köttbullar gjorda på nötkött från Bjursund, gräddsås, potatis och lingon
On: Dillkött på högrev med kokt potatis och rostade morötter
To: Fiskgryta med aioli och musslor
Fr: Helstekt kotlett med svampsås klyftpotatis o primörer
Söndagen den 28 maj firar vi MOR och serverar då en fin
MORS DAG MENY
Vitlöksgratinerad hummer serverad med primörsallad och rostat bröd
eller
Skagenröra på Martins bröd med citronkräm och forellrom
********
Kalventrecôte med potatisterrine smaksatt med örter och vitlök serverad med madeirasky mättad med smör
eller
Räkfylld rödtunga med skaldjurskum serverad med potatis puré smaksatt med brynt smör, citron och lökragu
*********
Mjölkchokladtårta med färska bär och björnbärskräm
Förrätt + Varmrätt 399:-
Förrätt + Varmrätt + Dessert 498:-
(99:- i tillägg för Hummer)
Vi bjuder lilla mor på efterrätt!